понеділок, 21 січня 2013 р.

Що таке тромплей або 3D малюнки на асфальті та величезна їх колекція



   Мадоннарі - малюнки на асфальті, твори міського живопису, один з напрямків стріт-арту. Мадоннарі вперше з'явилися у 16 столітті в Італії. Під час свят художники створювали на вулицях малюнки на релігійні мотиви, наприклад Мадонну з маленьким Ісусом на руках. Нова форма цього мистецтва - вуличні малюнки з використанням анаморфозу, які виглядають об'ємними. Це новий напрямок сучасного мистецтва, яке підкорює серця жителів і туристів великих міст різних країн.


     При цьому назва "мадоннарі" для позначення ціх малюнків є не дуже правильним, бо є підходящим тільки для плоских зображень на асфальті, тому поряд з назвою мадоннарі так само пріменяеются назви - street painting, chalk art, 3D малюнки на асфальті або тромплей.
     Тромплей (фр. Trompe-l'oeil, (tʀɔplœj) - «обман зору») - це технічний прийом у містецтві, метою якого є створення оптічної ілюзії об'ємності збережений на двомірній площіні об'єкта. Стоячи на цьому малюнку ви можете парити в повітрі, стоячи на асфальті чи провалюватися в безодню і бути абсолютно спокійні за своє здоров'я.
     По всьому світу вже стали відомі об'ємні малюнки художників Джуліана Бівера і Курта Веннера. Цікавою є історія основоположника вуличної 3D графіки Джуліана Бівера. Довгий час у своєму житті він працював вуличним музикантом, потім почав малювати крейдою на асфальті портрети відомих людей. І якось він звернув увагу, що клітинки тротуарної плитки йдуть вдалину, це наштовхнуло його на думку намалювати малюнок в обсязі на асфальті. Вийшов басейн, в якому сиділа молода дівчина.
     Але, на жаль твори художників не вічні і через три дні затоптуються перехожими. Але на, те є свої причини. Як говорить Джуліан Бівер картини можна малювати і фарбами, але на них буде витрачено набагато більше часу і праці. До того ж такі картини влади міст не дозволять залишати на асфальті. Тому копії картин залишаються тільки на фотоплівці і в файлах цифрових фотографій щоб ми могли дивуватися ними кожен день.

Немає коментарів:

Дописати коментар