пʼятниця, 25 січня 2013 р.

Українське диво - "Тунель кохання"


Українське диво знаходиться в околицях селища Клевань, що на Рівненщині. Природний тунель, створений самою матінкою природою, сміливо можна назвати ботанічним феноменом. На відрізку більш одного кілометра залізничний шляхів, виникли густі зарості дерев і чагарників, які щільно переплелися між собою, створивши українське диво, природний зелений тунель у формі арки.




Звичайно побачити таку пам'ятку України, краще влітку чи восени, коли особливо вражаючою за своєю красою стає вся навколишня рослинність.
Важко уявити, що сама природа, немовби змагаючись з ландшафтним дизайнером, створила цей дивовижний "Тунель кохання". Вузький коридор схожий на парадний вхід в зелене царство.
Соковита зелень листя і яскраві фарби квітучих рослин в літній час, створюють райський мальовничий куточок. По прокладеному залізничній колії щодня курсує старенький вантажний потяг, тим самим зберігаючи форму арки серед густих заростей.
Звідки така назва "Тунель кохання"? Справа в тому, що це місце полюбили наречені і просто закохані пари і часто приїжджають сюди, щоб зробити пам'ятні знімки на тлі унікального українського природного дива. Деякі з молодят садять тут квіти, що символізують їх почуття.
Що б пройтися цим надзвичайно красивим тунелем навесні, влітку або восени, сюди приїжджають багато туристів з різних куточків України.
Посеред болотистій місцевості українське чудо "Тунель кохання" немов казковий зелений грот чекає своїх гостей, щоб подарувати кілька митей романтики в сприятливій атмосфері.
Думаю мине зовсім небагато часу і це дивовижне місце обросте своїми легендами і повір'ями.
Селище Клевань знаходиться на північному заході України, між містами Рівне та Луцьк.
Шкода, що мальовничий відрізок залізниці такий короткий і всього лише один на всю величезну територію України.

Немає коментарів:

Дописати коментар